Mikaela och hennes nya film

Publicerat » 2010-12-30 12:28:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Hon har fått en Nicke Nyfiken - En apkul jul.

Hon kallar den för apafilm, så för ett tag sen kom hon med filmen och frågade.

Mamma, får jag titta på min apafilm?

Jag svarade då, näe de vet jag inte. (för att se hur hon skulle reagera)

Och ojoj, va sur hon blev.

Inte sett en sån sur min på länge, och så frågade hon varför hon inte fick se den med en sån där riktigt söt min.

Då kunde jag inte hålla mig, så gick bara att satt igång den 

Bilder :)

Publicerat » 2010-12-29 22:53:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Bilder från den senaste dagarna på Mikaela :)

Datum står under varje bild.

17/12-10

19/12-10  När Mikaela skulle sova, nattade henne :)

20/10-10 Christoffer provade min nya kamera :)

21/12-10  Mormors födelsedag, såhär såg Mikaela ut.

Mikaela i nya fina kläder, måste ju vara riktigt fin på själva julafton!

Juldagen!  Micki i julklappskläder, alltså kläder hon fått i julklapp ;)

Byxorna av Matilda, hennes underbara gudmor! <3

Tröjan av mej och Stoffen.

Annandag jul, hittade Micki  på sitt rum.

Hon satt och mös i sin myshörna :)

Nya fina kläder hon fått av sina gammelmormor och gammelmorfar.

Samma dag, men vid en annan tidpunkt :)

 

Lite blandat ;)

Publicerat » 2010-12-29 21:48:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Riktigt dålig på att uppdatera. Tyvärr.

Men här hemma har det varit fullt upp sen dagen innan julafton.

Och nu i måndags kom min älste lillebror hit, så det har fortsatt att vara fullt upp till och med efter julen va över. (Han är 10år, så kanske inte så konstigt att vi har fullt upp) Han ska stanna här tills den 7/1-11. Så det är ju ett tag, men riktigt roligt att han är här  Träffar han ju inte ofta, så kul när man väl träffas.

Det värsta är väl att jag inte är så pigg nu, min foglossning är hemsk och så har jag börjat att bli riktigt trött. Och att bara böja sig lite är som en mardröm, ont, ont och ont säger jag bara..Men de är det värt!

Idag är vi i vecka 32 (31+2) 

Ska verkligen försöka hinna med att blogga varje dag!.   Puss

Julen 2010

Publicerat » 2010-12-26 18:15:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Julafton, juldagen och annandag jul har vi spenderat med nära och kära.

Mycket julmat och julgodis också

Många fina julklappar också.

Mikaela har fått:

- Kläder -byxor, tröjor, en pyjamas, vantar, mössa, halsduk, och en overall.

- Leksaker -Olika pärlor, 2 dockor med tillbehör, en tiger kudde, sax -som gör olika mönster, pussel, filmer, en häst med tillbehör och lite andra saker.

Både jag och Christoffer har fått:

- Pengar -det var de vi ville ha så vi kan köpa vad vi själa vill ha. För pengarna ska vi köpa en tvättmaskin och lite möbler.

Känner att jag inte orkar skriva om dessa 3 dagar precis vad vi gjort. Så det jag skrivit får räcka. Puss på er!

Första hickan <3

Publicerat » 2010-12-21 20:48:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

I förrgår kväll,

alltså söndag kväll märkte jag av den första hickan från plutten i magen 

Vilken underbar känsla!

Glömt att skriva det här, och kom på det nu, så va ju bara tvungen att berätta det!

21/12-10

Publicerat » 2010-12-21 20:13:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Till och börja med vill jag säga att det är min mormors födelsedag i dag.

Idag blir hon 65år, Grattis älskade mormor!

Annars i dag, jo själv så hade man avslutning i skolan, fast i och med att jag va hemma i går med feber så kände jag inte för att gå till skolan i dag. Så det blev att vara hemma, är fortfarande förkyld så. Bara att febern varit borta i dag, faktiskt från hela familjen 

Under dagen har vi varit hemma och vilat upp oss. Bara varit hos min mormor och morfar på födelsedagsfika. Kakor och tårta med kaffe eller annan god dryck :)

Sen senare har vi varit i stan för att göra lite ärenden, t ex att åka till en klasskompis till mig och köpa en sak av henne, som hon gjort till mig, eller egentligen till min mamma. Fast jag har varit lite busig! Det är så att min mamma bad mig att fråga om min klasskompis hade eller kunde göra två hårluvor till henne. Alltså min klasskompis gör hårluvor, jättefina är de!

Själv köpt två av henne 

Jaja, till det busiga nu då, klasskompisen fixar och jag säger till mamma att hon inte hade i de färgerna som mamma ville ha. Och det va typiskt tyckte mamma. Men i dag var jag och köpte dem och ska ge till mamma i julklapp  Eller mamma och mamma vet jag inte. De är till min bror. Men aja..

Mikaela och jag har även pärlat lite i dag. Varit riktigt roligt faktiskt, varit lite kreativ. Härligt!

Fjärde advent och lite allt möjligt.

Publicerat » 2010-12-19 12:46:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Jag säger bara ojoj, fjärde advent redan!  Fattar inte vart tiden har försvunnit, tänk att det bara är 5 dagar kvar till julafton. Jag kan inte förstå det alltså.

I dag ska vi faktiskt inte göra allt för mycket, fixa lite här hemma, lite städning och sånt. Beror på hur mycket vi orkar, alla är sjuka nu. Den som är minst sjuk är faktiskt Mikaela. Hon brukar vara värst, men jag är glad för hennes skull. Som tur är, är jag ledig från skolan i morgon. Jag har inga lektioner, men på tisdag är det avslutning. Hoppas jag blir bättre till tisdag, för vill gå på avslutingen  Vi ska byta julklappar och fika typ, men det lär ju bli roligt! Och jag vill träffa klassen så mycket jag kan nu, för till nästa termin kommer jag inte att gå så länge. Guh, vad jag kommer att sakna er OP09.

Och i morgon är det bara 10 veckor kvar till våran lille plutt ska komma ut  och så är de bara 1 vecka kvar till min älste lillebror kommer hit, de ska bli kul att träffa han igen. Sist jag såg honom va i somras.

Blev inget.

Publicerat » 2010-12-18 17:56:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Det blev inget kalmar i dag. Istället blev det oskarshamn men inga fler julklappar. Men vi får väl se om det blir ullared till veckan då, för har mer än hälften av julklapparna kvar. Och där skulle vi kunna köpa alla som vi har kvar, på ullared finns ju allt! 

Men nu är vi hemma och har varit det ett tag. Snart ska Christoffer ut och skotta lite snö. Mikaela och jag ska väl ta och leka lite, det hade jag tänkt 

Senare i kväll blir det film mys!

Så kan de vara..

Publicerat » 2010-12-18 11:19:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Morgonen började ju riktigt bra, fick sova till halv 10. Härligt! Då blev det upp och kläd på sig, äta frukost och lite annat, sen var man färdig för dagen. Nu tittar jag och Mikaela på en film. Christoffer har precis åkt iväg till sin farmor för att hjälpa henne med pellets, bära in den, så hon slipper ha den ute.

När han kommer hem ska vi kanske till kalmar för att köpa lite julklappar, har ju inte köpt så många än och är inte klar än heller. Skulle velat åka till ullared innan julafton, men om vi ska kunna göra det, får det bli till vecka nu. Typ onsdag eller torsdag, och det är ju bara en eller två dagar innan julafton  

Vet inte om man vill åka då liksom, men vi får väl se hur det blir. Rädd att jag börjar bli sjuk också, och Christoffer är redan lite sjuk. Så jag lär väl också bli det, som tur är än så länge har vi inte märkt något på Mikaela, men vem vet, det kanske kommer snart.

PussPus

Kompledig!

Publicerat » 2010-12-15 14:40:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

I dag är jag ledig från skolan i och med att jag var på bio med skolan i måndags kväll. Christoffer och jag hjälptes åt att få Mikaela i ordning för dagis i morse. Hon var på dagis mellan 8:00 till 13:00. Christoffer lämnade henne och när han kom hem tog vi oss en sovstund till, båda va riktigt trötta, så vi passade på  Vid kvart över nio väckte min mamma oss, hon frågade Christoffer om han kunde köra henne till stan, hon hade möte vid tio i dag. Vart behöver ni inte veta, inget roligt ändå. heh

Vi skulle ändå till stan i dag för att göra lite ärenden, så vi passade på. Så under tiden mamma va på mötet gjorde vi ärenden.

Köpte en kamera också, som jag i går sa att jag skulle göra. Fick tag på en rätt billig plus att det va ett paketpris på den, så till kameran fick man ett minneskort och kameraväska. Så det va ett riktigt bra köp känner jag 

När vi kom hem tog vi lite grejer och gick till min mormor och morfar för att ta oss en fika, typ kaffe med mackor. Riktiga lyxmackor blev det, riktigt goda blev det med 

Efter ett tag blev det dags att hämta Mikaela från dagis, och när Christoffer kom hem med Mikaela satte vi oss vid tven. Mikaela ville kolla på något barnprogram, så sitter och kollar på det nu hela familjen, Mys!

Det var de så länge, puss! :)

Lucia på dagis 14/12-10

Publicerat » 2010-12-14 19:07:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Vid klockan halv sex i dag var det lucia på Mikaelas dagis :)

Tyvärr inga blider från luciatåget men en på Mikaela.

Måste skaffa mig en riktigt kamera som är bra!

Våran söta flicka :)

Typiskt.

Publicerat » 2010-12-13 23:04:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st
Kom nyss på att vi inte får en sovmorgon i morgon. Vi ska till MVC, ska vara där vid 8:00. Men det gör inget, ska bli roligt och höra vad barnmorskan säger om oss. Om vi växer som vi ska och sånt. Men än så länge har det inte varit några problem. Bara att jag har dåligt med järn i mina depåer, men det äter jag ju järntabletter för. Hade samma problem med Mikaela, så jag väntade ju mig det denna gången också. Sen att jag har problem med min foglossning, den försvann ett tag och det va skön. Men sist jag var hos barnmorskan sa hon till mig att jag fick vara glad så länge, och att de skulle komma tillbaka. I och med att den kom ganska tidigt i min graviditet. Och ja, nu är den tillbaka.

Mys och bio

Publicerat » 2010-12-13 22:03:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st
Ja, ni vet ju lite som hänt idag och vad som skulle hända. Men tänkte skriva lite om det. Efter maten satte vi oss i soffan för att titta lite tv, vid sex tiden nu i kväll hade vi myst till det lite bara för att det är lucia 

Mikaela ville ha gröt så det fick hon :)


Vi tog kaffe och lussekatt,  Mikaela fick också en lussekatt :) Ni ser väl att det ligger 3 ;)

Efter det myset åkte vi till stan för att jag skulle ju på bio med halva min klass och våran lärare. Och ja filmen va skit bra, satt och grät i slutet av den. För de som gillar filmer med sanning av hur vissa människor i verkligheten kan ha det och kan sätta sig in i en film. Kolla den! Svinalängorna

Huvudpersonen är samma som är huvudpersonen i "män som hatar kvinnor". Och det säger ju mycket bara där, så klart att det va en bra film!

 

Hade en skön kväll med bio och söta klasskompisar.

Efter bion hämtade Stoffe och Mikaela mig. Vi körde också hem Johanna hem till Kristdala. Stoffe hade innan sagt till mig att jag skulle fråga henne om hon ville ha skjuts hem, för hon skulle få vänta på en buss i typ en timme annars, och det hade jag berättat för han. Han tyckte det va synd, så han tyckte att vi kunde köra hem henne  Och ja, vem tackar nej till det i de läget ;)

Nu ska jag titta på lite tv med Stoffen, sen blir det sängen och börjar dagen i morgon med en liten sovmorgon.

Förresten så gick vi in i vecka 30 (29+0) idag

Så här ser min graviditet ut, från libero

Publicerat » 2010-12-13 14:18:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Så här ser min graviditet ut

Beräknat förlossningsdatum: 2011-02-28

Barnet blev till omkring: 2010-06-07

Du är i vecka: 30

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 29 veckor 0 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 77

http://www.libero.se

Tänk att jag redan är i månad 7, jag kan inte förstå det. Men det är helt underbart! 

Lite av vaje :)

Publicerat » 2010-12-13 14:05:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Morgonen började med en sovmorgon till klockan halv 10 för min del. Stoffe gjorde Mikaela i ordning för dagis, på dagis idag träffade de tomten. Så Mikaela hade fått lite godis, men det får hon vänta med till lördag. Här är det bara lördagsgodis som gäller, fast det blir inte varje lördag heller. Vill inte att hon ska få för mycket smak för godis 

Christoffer skjutsade mig till skolan och hämtade mig också efter min lektion, hade bara en i dag, i kväll ska jag till stan och på bio med halva min klass. Bara vi som läser omvårdnad omvårdnad. Och för det blir vi helt lediga på onsdag! Ska bli skönt med en ledig dag mitt i veckan 

Nu ska jag se vad Christoffer och Mikaela vill ha för mat, så ska vi ta och laga lite mat sen.

Btw, idag fick jag veta när min största lillebror kommer och hälsar på oss. Han bor på Gotland med sin pappa, och vi träffas inte ofta. Så det blir roligt att han kommer, alla saknar ju han!

Om ni inte visste det, så har jag med bott på Gotland, fast bara i 3 ½ år typ.

Men ändå 

Puss så länge!

Bild inlägg

Publicerat » 2010-12-12 18:00:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st


Bild på magen vecka 29 (28+6)



Vecka 29 (28+6)




Micki 

Lördag och julbord :)

Publicerat » 2010-12-11 20:34:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Kom för ungefär 2 timmar sen hem från ett julbord med släkten. Massa god mat och trevligt folk. Nästan direkt efter att vi kom hem från det åkte vi till Matilda för att hämta henne och sen till högsby för att handla. Och nu är vi äntligen hemma igen. Mikaela är nattade, och vi ska ta och äta lite gott och kolla på en film, eller det hade vi tänkt iaf 

Har inga bilder från julbordet, men tänkte att ni skulle få en söt bild på Matilda och Mikaela från igår

Mina söta underbara flickor 

Tisdagen den 7/12-10

Publicerat » 2010-12-07 20:21:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

För det första vart tog dagen vägen, tycker att den gick rikigt fort. Hann ju liksom inte med. Känns som om jag nyss vaknade.

Fast vi har hunnit med en del under dagen ändå 

Dagen började med att vi gick upp samtidigt, jag skulle göra mig i ordning för skolan och Christoffer skulle göra i ordning Mikaela till dagis.

När jag idag hade väntat på bussen i 20 minuter, skickade jag ett sms till Stoffe om att bussen inte kommit, och då kom han till busshållplatsen och frågade om han skulle skjutsa mig till skolan så jag skulle slippa komma försent, men kom en aning försent ändå. Men hade ju klart kommit mycket mer försent genom att vänta på bussen och ta den till skolan.

Min pojk är snäll vet ni  Lite för snäll ibland tycker jag bara.

Slutade skolan redan vid 11 idag, och då tog jag mig en liten promenad in till stan och sen en buss hem. När jag kom hem gick jag in till min mormor och morfar för att jag behövde prata med dem och lite saker, som jag inte vill berätta här. När jag kom in till dem blev jag bjuden på fika, mormor hade precis bakat två olika sorters kakor, som jag fick smaka. Riktigt gott, jag som är ett litet kakmonster ibland. Hihi

Vid klockan 1 hämtade Christoffer, Mikaela på dagis och jag väntade på att de skulle komma tillbaka hem så vi kunde åka och handla lite. När vi kom hem efter affären, satte vi oss och pratade och Mikaela visade sina pepparkakor hon gjort på dagis, och så bjöd hon oss på varsin pepperkaka, mer fick vi inte av hennes pepparkakor  Hon ville ha dem för sig själv, och det får hon med. Ta va ju inte så jätte många ändå. Och klart att hon ska få ha sina pepparkakor för sig själv, hon är ju så stolt för att hon gjort dem själv.

Aja, senare va det dags att laga mat och efter maten satte jag mig och pluggade lite, prov i morgon. Och Mikaela och Stoffen satte sig vid tven en stund.

Nu senare i dag och i kväll har vi inte gjort så mycket alls, och nu ska jag sätta mig och plugga igen.

Puss på er!

Graviditetskalender

Publicerat » 2010-12-06 22:46:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

http://www.blimamma.se

Detta gäller min bebis  kollar min graviditetskalender på blimamma.se

Om någon mer än jag ska ha bebis, kolla in och bli med där.

  • Bebisen väger c:a 1290 gram.
  • Bebisen är c:a 39,2 cm från hjässa till fot.
  • Du har klarat av 70% av graviditeten.
  • Du har 83 dagar till förlossningen.

Måndag 6/12-10

Publicerat » 2010-12-06 20:45:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Dagen har varit bra, började dagen med en skön sovmorgon. Men vaknade av att Stoffe vaknade och väckte mig, han vaknade med att han hade skit ont i nacken. Aja, till sist somnade jag om och vaknade senare när jag hade tänkt att vakna  Började då göra mig i ordning för skolan, och när jag var klar och det bara var en halvtimme kvar till min buss skulle gå ringde en klasskompis och sa att vi inte skulle ha några lektioner idag, för vi har ändå egna uppgifter vi ska jobba med.

Så tack en än gång för att du ringde! Du vet vem du är, vet inte om jag får skriva ditt namn, så vi skiter i det 

Under dagen har vi hunnit med en del saker, köpt en ny mobil till min älskling, visst är jag snäll!

Sen har vi lekt massor med Mikaela och tittat på tv. Lagat massor med mat, så nu har vi fryst in mat, som vi bara kan ta upp och värme. Det är grymt skönt de dagar man har ont om tid, snabbt och enkelt får man mat på bordet liksom 

Under dagen har vi också varit hos min mormor och morfar och fixat, med massa prat också. I love it! <3

Stoffe och jag har också nu idag bestämt oss för vilken vagn vi ska köpa till plutten, är någon nyfiken på vilken vagn vi bestämt oss för?

Förresten så gick vi in i vecka 29 (28+0)  

Nu sover Mikaela och jag och Stoffe kollar på film! Och nu ska jag sätta mig närmare honom och se om jag får ligga i hans knä och bara mysa 

Puss, ha det bra!

Dålig uppdatering..

Publicerat » 2010-12-05 22:14:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Förlåt igen för dålig uppdatering, men helgen har varit lik veckan, fullt upp!

Men fullt upp med roliga grejer Så det gillas!

Fredag eftermiddag, kväll och hela lördagen och idag har vi städat och fixat massor här hemma så nu är det riktigt fint här hemma och även varit och fixat en hel del massa annat och handlat, t ex en luciakrona till Mikaela som hon ska ha på dagis, när de går luciatåg. Haft det jätte mysigt varje kväll och ätit gott. Idag har vi också haft tvättdag, så fullt upp alltså, hela helgen!

Om ni vill veta lite mer om precis vad vi gjort, fråga då på bara 

Toppen dag!

Publicerat » 2010-12-02 21:07:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Dagen började med en liten sovmorgon innan skolan. Dagen i skolan va helt okej, trots att jag hade ett hål på mellan klockan 10:45 till 13:50. Så hade bara två lektioner, under dagen ringer Stoffen och säger att vi ska sälja volvon också, va en kille som kom med ett skit bra pris. Så vi slog till  Underbart, sålt våra två bilar på bara tre dagar! Och fått riktigt bra betalt.

Aja, efter skolan hämtade Stoffe mig och Mikaela va hemma med hennes farmor som varit och hälsat på dem idag medans jag var i skolan. Hon har också gett oss 20kg griskött. Så nu klarar vi oss med köttvaror, hela frysen är nu full! Känns riktigt skönt 

När vi kom hem körde Stoffe hem sin mamma och jag och Mikaela gick till min mamma för att fråga om hon ville ta över hunden. Och visst ville hon det! Hon älskar våran hund, och det tror jag att våran hund också gör! Hon blir jämt skit glad när min mamma kommer innan för våran dörr. Hunden heter Keila förresten, tror aldrig jag sakt vad våran hund heter.

Känns iaf riktigt bra att hon har fått ett nytt hem där de har tid för henne, mer tid kanske jag ska säga. Vet att hon kommer att ha det bättre där, än hon haft här på sista tiden. Att både jag och Stoffe har skola och jobb, och vi har Mikaela som är första prioritet och att jag har massa plugg om kvällarna. Aa, det har liksom blivit så att hunden tyvärr har varit sista prioritet varje dag den senaste tiden 

När Mikaela och jag pratat klart med min mamma gick vi hem och strax efter att vi kommit in kom Stoffe tillbaka hem. Men han fick åka lika fort igen, han va tvungen att åka och möta killen som skulle köpa min bil. De kom fort tillbaka och då kollade han lite och så sen skrev det papprena och så va den bilen med såld, så helt plötsligt hade vi ingen bil  haha

 

Bara ungefär en till två timmar efter att vi sålt volvon köpte vi en audi 100. Och den är riktigt fin och fräch! Har ingen bilder på den med det kommer, om ni är nyfikna. Grymt glada är vi nu iaf!

Lite ljusare i livet igen! Känns toppen bra 

Just nu händer det inte mycket, Mikaela sover och jag väntar på min kära sambo som provkör den nya bilen lite extra. Han är nu glad också för att jag inte kan säga "min bil", för nu är denna bil gemensam.

Pussen 

Bild på Micki :)

Publicerat » 2010-12-02 20:55:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st
Från igår i bilen, hon somnade 

Våran lilla fis, plötsligt såg hon ut som en bebis igen