Om, tänk om..

Publicerat » 2011-01-31 20:56:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Ja, nu är jag där igen! Tänk om liksom, men det spelar ingen roll! Har nu bestämmt namn om han är en han och om han skulle bli en hon så har vi det löst  Åhh, jag orkar inte vänta längre, jag vill att han kommer ut!

NYFIKEN! och jag vill ha min lilla bebis i min famn. Men det är ju upp till han när han vill komma ut 

Annars då, jo min foglossning har blivit värre, men det väntade jag mig. Men den är rent ut förjävlig, sover skit dåligt och jag har svårt att sitta, ligga och till och med stå. Bara att försöka lägga sig för att villa en stund är inte skönt. Mest är det ryggen som gör det jobbigt.

Men men, jag står ut. Jag får något jag vill iaf tillsist! 

EMC + Bebis = The Family

29 januari 2011

Publicerat » 2011-01-29 20:54:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Blev en tidig morgon för familjen Karlsson Rönn. Gick upp klockan 04:00 i morse. Efter frukosten och efter att vi fått på oss kläder och så blev det ut i bilen och hämta Christoffers lillebror Jakob. Christoffer är ju så snäll att han tar och kör ut frallor med Jakob för hans klassresa. De samlar pengar asså. Och denna gången ville Christoffer att jag skulle följa med, Jakob är inte så duktig på att hålla räkning och antal. Det ska vara olika antal frallor i påsarna och så är det olika antal påsar med frallor i. Aa, vet inte riktigt om ni fattar. Men vad gör det, inte så intressant att veta ändå  Det brukar sluta med att när de väl åkt ute med frallorna har det saknats påsar med frallor i. Pga att Jakob sagt att de varit färdiga, och ja självklart tror ju Christoffer på han. Han tror ju liksom inte att hans bror ljuger. Men saken är den att Jakob är en riktig slarvar, och det är han tyvärr när det gäller allt. Men men, denna gången saknades det ingen fralla alls. Bara för att jag var med och packade och Christoffer prickade bara av. Så allt gick riktigt fort och bra. Och han slapp att ringa och prata med de andra som åker och lämnar frallor om att de inte har tillräckligt och så. För tyvärr det är ju så att bara Christoffer fått skiten för allt slarv Jakob gör...

Jag blev riktigt tackad av älsklingen för att jag slällde upp. Han fick till och med komma hem tidigare än vad han brukar, över en hel timme till och med. Och för Mikaela var det inga problem att vara med, hon sov under hela frallstunden. Och när vi kom hem passade vi på att sova lite till, klockan va ju bara typ 07:00 då 

När vi väl vaknade igen, kändes det mer som en lördagsmorgon. Blev en så där härlig familjefrukost. Efter frukost blev det lite fix och don, senare hade Christoffer ärende till västervik. Mikaela och jag passade då på att leka massor på hennes rum och så hann vi gå in en stund till min mormor och morfar. Underbart!

När Christoffer kom hem blev det film, barnfilmen vi kollade på som jag skrev om tidigare idag.  Efter filmen blev det högsby för att handla mat tills idag, vi kom inte på vad vi ville ha så vi åkte till affären för att se om vi hittade något gott. Och jada, mat hittade vi. Efter maten va Mikaela och Christoffer igång och lekte på köksgolvet. Ja, de va helt tokiga! Synd att jag inte tog någon bild, för att va grymt kul att kolla på. Desto större Mikaela blir desto mer vill hon bara leka med Christoffer, hon verkar tycka att det är roligare att leka med han  Det gör ju inte mig något, tycker bara att det är kul att se dem leka!

Senare, mer på förkvällen blev det filmmys, riktigt filmmys! Så mysigt har vi inte haft på länge hela familjen. Helt underbart vatt det iaf!

Nu sover Mikaela och det har hon gjort ett par timmar, Christoffer är hos min mamma och badar Keila. Det är hunden vi gav bort till min mamma för att vi känner att vi inte har tid för henne. Och ja, hon har det verkligen mycket bättre nu. Mamma tar verkligen väl hand om henne, och vi träffar Keila någon dag varje vecka. Oftast nästan varje dag  Och Stoffe gör sånt som min mamma helst inte vill göra eller riktigt vågar. Som att bada och klippa klorna.

När Stoffe kommer hem blir det myspys med honom! Det gillas 

Själv sitter jag här just nu med en bebis i magen som sparkar och har hicka, riktig ordentlig hicka vill jag säga! Mys på det  Tänk att idag är det bara 30 dagar kvar tills han ska komma ut, åhh jag vill att han kommer nu! Vill ha min lilla bebis i min famn.

Nu, dags att avrund. Puss på er!

Tv tittande :)

Publicerat » 2011-01-29 16:16:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Hela familjen sitter just nu och tittar på film, barnfilm såklart 

Mikaela är precis som sin pappa när det är något intressant på tven, helt klistrad!


Tänk om..

Publicerat » 2011-01-29 14:50:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Ja, tänk om han helt plötsligt skulle vara en hon. Jag menar det har ju hänt tidiagare att föräldrar har tagit reda på vad för kön de ska få, men när väl förlossningen vart där. Kom det andra könet.

Alltså för oss spelar det ju ingen roll va det än är. Ett barn är ett barn, och könet spelar ju verkligen ingen roll. Men vi som fått och även köpt killkläder nu. Hah

Inte för att vi inte har tjejkläder kvar efter Mikaela och så. För vi har kvar mycket kläder efter henne :)

Men detta var ju bara tänk om liksom :)

25 januari 2011

Publicerat » 2011-01-25 20:49:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Dagen började med att vakna med tuppen, klockan 07:00. Det är väl uppe med tuppen ?  hah

Mikaela gjordes redo för dagis, och självklart var de Christoffer som fixade med det. Skönt att han är hemma nu och kan ta henne på morgonen, för då kan jag ligga kvar lite  sängen. Och det är skönt! Det är väl bara att jag blivit bortskämd med det nu. hih

Aja, när Christoffer varit och lämnat Mikaela på dagis. Blev det att göra sig i ordning för skolan. När man kom till skolan träffade jag en underbar flicka, Johanna. Vi hade matte tillsammans. Och ja, nu är Ma A helt godkänd. Hade bara ett prov att göra, och nu va det gjort. Efter provet träffade man på några fler fina människor från min klass. OP09!  Sen blev de att gå till Christoffer som väntat på mig under tiden jag gjorde provet. När jag väl satt i bilen åkte vi till försäkringskassan och fixade med föräldrapenningen, så den kommer igång som den ska nu. Kändes skönt att få det ur världen, nu är det bara att hoppas på att allt löper som det ska. Men det är ju inte säkert, försäkringskassan är ju som den är. Tyvärr...

När vi kom hem fick vi fika av min mormor och morfar. De bjöd på mackor och kaffe mm. Det smakade riktigt bra! Vid klockan 13:00 hämtade vi Mikaela på dagis och sen åkte vi till berga för att åka till Christoffers mamma. Tog med henne och så åkte vi och handlade. Sen åkte vi och lämnade hem henne och så åkte vi vidare hem. När vi kom hem va jag helt slut efter allt. Så jag tog mig en vilostund, men det gjorde resten av familjen med  Framför tven blev det.

Helt plötsligt blev det dags att laga mat, och i dag blev det potatismos och köttbullar. Jag gjorde potatismoset, för att jag är bäst på det och Stoffe gjorde köttbullarna för att han är bäst på dem. Hah, aa där ser ni. Vi delar på mycket här hemma, men det är bra skönt tycker jag!

Vi vill också ha det så, att man ska kunna dela på alla hushållssysslor. Det ända som vi inte delar på är tvättningen, det sköter jag. Men det har jag inget emot att göra. Tycker att det är helt okej att göra, helldre det än att städa. Men det gör han så gärna, eller aa vi delar på det. Men han gör oftast mest.

Aja, just nu sitter jag och kollar när han spelar lite. Vi kollade alldelas nyss på film. Och snart blir det sängen för oss.

I dag gick det lite lättare att få Mikaela i sängen, och det tycker jag är skönt. För tycker så synd om henne när man ser och hör på henne att hon inte fått sova tillräckligt, fast det beror på henne själv. För hur vi än gjort och hur trött hon än är så ska hon ju bara inte sova. Tur att det gick bättre i kväll iaf 

Nu säger jag puss och godnatt  

Mvc besök och vad som hänt hittills under dagen.

Publicerat » 2011-01-24 14:48:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

I dag vaknade vi vid klockan 10, det var grymt skönt att få sova. Tog lång tid innan jag somnade i natt, så det va skönt att få en sovmorgon. Det behövdes allt!

Efter frukosten och att man var klar för dagen blev det bara att vänta på att klockan skulle gå till det blev dags att åka till oskarshamn för ett mvc besök.

Och ja, allt var bra med lillkillen och mig.

Tänka sig att det bara är fem veckor kvar till han ska komma! 

Nu är vi hemma och funderar på vad vi ska äta för något.

Btw, i dag har jag namnsdag ;)

Bilder från lör 22 och sön 23.

Publicerat » 2011-01-23 20:47:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st
LÖRDAGS bilder





Mikaela va trött så hon kom och la sig hos mig i soffan :)

SÖNDAGENS bilder





Magen vecka 35 (34+6) <3

20/1-11

Publicerat » 2011-01-20 20:41:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Jaha, vad har hänt i dag ?..  Jo i dag har det hänt lite roligt faktiskt. Dagen började med att vi vaknade vid klockan sju. Christoffer gjorde i ordning Mikaela för dagis. Och jag hoppade i sängen igen, sovit skit hela natten. Ryggen nu tar kål på mig, sömnproblem till tusen på grund av värken i ryggen..Hemskt är det, men väntan efter våran lilla son är verkligen stor nu. Vill bara att han ska komma ut! 

När Christoffer varit och lämnat Mikaela på dagis så kom han hem och tog en dusch och efter det åkte han på en jobbintervju. Jag lyckades att somna om tills han kom hem, och då berättade han hur det hade gått. Och ja, bättre än det han har nu. Han är ju inhoppare på budfirma. Och de skulle ringa så fort han behövdes. Men troligen har han inte behövts överhuvudtaget. För ingen har ringt.

Nu ska han börja med att ha praktik ett tag, de vill se hur han jobbar och så. Och gillar de vad dem ser, kommer han förhoppningsviss att få jobb där. Det känns skönt, och han är glad. Han hatar att bara gå hemma

Efter att han berättat allt, tog jag och gick upp. När jag var i ordning för dagen, gick vi till min mormor och morfar. Där blev det fika med mackor, min frukost, mumma! Och det blev en massa prat, men det gillas!

Helt plötsligt blev det dags att hämta Mikaela på dagis, när vi hämtat henne åkte vi till långemåla. Det finns en klädaffär där med lite ovanliga kläder, så vi åkte för att kolla lite vad som fanns. Vi köpte inget, men det fanns allt lite som man skulle viljat ha. Iaf till barnen. Mikaela fick en prinsessklänning av min mormor och morfar. De åkte också dit, fast i deras bil. Så nu kan hon klä ut sig till prinsessa. Hon är ju våran lilla prinsessa  Och inom kort nu kommer våran lilla prins, ååh vad vi längtar! Jag vet att jag redan sagt det, men jag är så nyfiken på våran lilla krabbat. Så vill bara att dagarna ska gå och att han ska komma ut.

Tillbaka till dagen, På hemvägen stannade vi i berga. Christoffer hade ett ärende där och jag passade på att handla lite. När vi kom hem, blev det lite tv för oss alla. Sen blev det mat, och efter maten har Mikaela lekt med sina dockor, hon byter blöjor och klär på och av dem, matar och ja, sånt man gör med en bebis typ. Hon har börjat jätte mycket med det sen vi fått och köpt lite grejer till hennes lillebror. Och hon frågar nästan varje dag nu. Om han ska komma ut snart eller just den dagen då hon frågar. Det svar hon får gillar hon inte riktigt. Jag svarar ungefär såhär, han kommer när han är redo. Och hon vill veta mer exakt när han kommer.  Nu i kväll efter att Mikaela somnat har jag och Christoffer tvättat och fixat lite här hemma. Och i morgon har vi tänkt att fixa vidare. Typ som att dammsuga, tvätta golven och damma och lite sånt.

Nu kollar vi på en film och myser och efter filmen väntar sängen.

Så pusss och godnatt på er säger vi nu!

Mikaela i bilen

Publicerat » 2011-01-17 19:40:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Vi var på en tripp till högsby, fram och tillbaka typ.

Mikaela sitter och kollar ut genom fönstret i bilen. Och så säger hon.

Mamma, vad är det för stor grej i himlen? 

Är det månen du menar säger jag och pekar på den.

Hon svarar,  Ja, så heter den nog, och mamma den har ögon, näsa och mun.

Ja, det har månen konstigt nog. Svarar jag.

Efter ett tag säger hon,  Mamma, den glor på mig. Och då glor jag tillbaka.

Haha, jag som tyckte att det lät helt klockrent börjar självklart skratta lite. Och så säger jag, Gör så du gumman

Sista biten hem ser hon inte månen för att det va massa träd i vägen. 500 metar innan vi kommer hem, kan hon se den igen.

Och det första hon säger är:

Mamma där är den igen och den glor på mig.

Hon är ju bara för söt alltså 

16 januari 2011

Publicerat » 2011-01-16 18:21:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Dagen som gått hittills, det har blivit mycket vila för mig. Inte varit på topp i dag inte, allmänt trött och så har jag mått illa. Jag tror inte att jag berättat det. Men jag har börjat att må så där som man oftast gör det första månaderna i graviditeten. Så nu känns det som om jag är tillbaka i graviditeten. Fast magen är ju klart mycket större, än vad den är i början  Just nu känner jag mig piggare, men vi får väl se hur länge det håller i sig. Har iaf varit duktig och tvättat. Christoffer va duktig och lagade mat. Vad skulle jag göra utan han alltså 

Mikaela har lekt hela dagen, olika lekar hon sjläv kommit på. Hon vet allt hur hon ska göra för att underhålla sig. Hon är riktigt kreativ, det gillas! Om man vill vara med, får man inte äns det. Hih

Vad som händer nu, eller under resten av kvällen. Har jag ingen aning om.

Vi får väl se!

Fredagskväll 14/1-11

Publicerat » 2011-01-14 20:20:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Det brukar betyda myspys för våran del. Men just nu, Mikaela ligger i sängen, hoppas att hon somnar snart. Hon har varit svår att lägga denna vecka. Jag och Christoffer tittar på let's dance och vi ligger på var sida av soffan. Har hörnsoffa, han på den lilla delen och jag på den stora. Men det är ju inte mer än rätt!  Haha

Trötta är vi, så det blir väl att titta färdigt.

Sen blir det nog sängen.

Inlägg om vad vi gjorde i går.

Publicerat » 2011-01-12 21:17:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st
Första dagen i skolan efter lovet för mig och för Mikaela, dagis. Jag missade bussen pga av Christoffer, så efter han lämnat Mikaela på dagis körde han mig till skolan. När han väl kom hem och skulle in, kom han inte in. Jag hade låst dörren och trodde ju att han hade sina nycklar. Men nej, det hade han inte. Så det blev för han att åka tillbaka för att hämta min nyckel så han kom in  När skolan slutade, blev det att vänta på en buss i en timme och när jag kom hem åkte vi lika fort. Då skulle vi hämta våran bil, som varit på lagning under dagen. Vi hade Christoffers pappas bil under den tiden. När vi fått våran och lämnat Stoffes pappas bil, åkte vi och åt mat. Stället heter Charlie´s , och guh så gott det va att äta där, aldrig ätit där  Efter att vi ätit åkte vi för att köpa oss en bilbarnstol, och ni tänker säkert. Borde de inte ha en efter Mikaela. Jo, det har vi, men den är inte komplett tack vare min mamma. Hon lånade den av oss, till min lillebror. För när Mikaela slutade att ha den, föddes min lillebror. Så han tog liksom över den. Och min mamma har tappat bort grejer till den. Så vi bestämmde oss för att köpa en ny. Fast vi köpte en begangnad på blocket 

Helgen

Publicerat » 2011-01-09 21:48:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Helgen har varit riktig bra, varit med nära och kära hela helgen.

Fredagskvällen spenderades med Matilda, Lukas och Anders. Lukas och Matilda sov även över hos oss. Lukas ska flytta ända till dalarna i morgon, men jag hoppas att vi kommer fortsätta att träffas!

Lördagskvällen spenderade jag med Matilda och Christoffer spenderade kvällen med Anders. Så hade lite tjej/kille kväll. Det gillades! 

Anders följde med Christoffer hem och sov över hos oss, dagen i dag, alltså söndag har vi spenderat med Anders hela dagen, trevligt trevligt säger jag bara!

Orkar inte skriva om vad vi gjort, och tror inte att det är så där jätte intressant att läsa om heller. Men tack för helgen vänner! 

Denna söndagskväll då,

Jo, för första gången har jag och Christoffer spelat bingolotto. Men självklart vann vi inte ett skit, men roligt att starta året med något vi aldrig gjort tillsammans  Nu kollar vi på film och till filmen tog vi oss lite popcorn. Efter filmen blir det nog attt sova kan jag tror. I morgon är det ju ny vecka och det betyder också att vi går in i en ny vecka i graviditeten, vecka 34 (33+0) <3

5 jan 11

Publicerat » 2011-01-05 14:43:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Just nu sitter jag här med Mikaela och en hickande/sparkande bebis i magen  Tidigare i dag har jag och Christoffer varit på mvc, min mormor va barnvakt åt Mikaela medans vi var där. På mvc gick allt bra, ligger bara lite under kurvan. Men det va så lite så det gör inget.

Mitt blodtryck har också sjunkigt till normalt, känns skönt. För läkaren på förlossningen gillade inte att jag hade så högt, när vi va där i måndags.

Min barnmorska sa också till mig i dag att jag måste verkligen villa mycket, annars kommer han att komma förtidigt. Precis som de sa på förlossningen. Sen så har läkaren på förlossningen och min barnmorska sagt att jag inte ska stressa. Hon tyckte också att jag kanske ska skita i att gå tillbaka till skolan efter lovet. För att jag kommer inte att kunna villa som jag måste. Men att det ändå är upp till mig hur jag vill göra.

Men jag vet inte hur jag ska göra nu, helt förvirrad. Men egentligen bäst för bebisen och mig är nog att jag skiter i att börja skolan.

Går nog första veckan efter lovet, har ändå temavecka då 

Varför det inte kom ett inlägg i går

Publicerat » 2011-01-04 13:12:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

I går va det så att jag var inte alls pigg. Va helt slut hela dagen.

Så det var inte mycket som hände under dagen inte, bara sånt man var tvungen till att göra. Christoffer va snäll och lagade mat. Det gjorde han bra :)

Vid ungefär klockan fem i går, kände jag av sammandragningar och de kom ganska regelbundet. Så efter sex sammandragningar på ungefär en timme, lite mindre. Så ringde jag till västerviks förlossning. De ville att vi skulle komma in, mest för en kontroll. Hämtade Matilda innan vi åkte till förlossningen, så hon kunde ha Mikaela. I fall de skulle va så att han va tvungen att komma ut, typ om han inte mådde bra i min mage eller liknande.

När vi väl kom in till förlossningen började kontrollerna att göras. Fick sånna där klockor på magen som mäter bebisens hjärtrytm och mina sammandragningar. Det va bara det att under färden till förlossningen började mina sammandragningar att minska i styra istället för att höjas som det gjorde tidigare. När jag väl låg där med klockorna på magen hade nästan mina sammandragningar avtagit helt. Fast det tyckte jag bara va skönt! :) Ville inte att han skulle komma ut än, han får vänta <3

Under tiden jag låg där tog de mitt blodtryck, och mitt blodtryck va plötsligt en aning högt i jämnförelse med tidigare under min graviditet. Hjärtrytmen på bebis var iaf som den skulle :) När jag legat i sängen med klockorna i ungefär 40 minuter. Va mina sammandragningar så gått som över :)

Då blev det att göra ett ultraljud och kolla min livmodertapp.

Och som jag trodde har han vänt sig rätt, bara fått sparkar på mina revben och ja, upptill i magen. Nu fick vi veta det helt klart och att han mådde så bra som han skulle där inne, känns riktigt skönt att veta!

Min livmodertapp va också bra, kändes att jag va en omföderska sa min läkare som undersökte mig.

Det som va så lustigt va att mina sammandragningar va regelbundna och ökade i styrka. Precis som det ska göra vid förlossnigsvärkar. Men sen blev det oregelbundna och minskade i styrka. Så det blev mer som förvärkar.

Men allt slutade ju bra iaf :) Läkaren sa till mig att jag måste vila mycket mer än det jag gör, annars kommer han troligen att komma förtidigt och det vill vi inte.

Nu vet ni varför det inte blev något inlägg i går, ha det! :)

Under kvällen 2 januari och så.

Publicerat » 2011-01-02 21:11:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Har vi varit och handlat. Och så har vi gjort saker som måste göras här hemma. Jag har tvättat, som sagt har vi köpt en tvättmaskin som vi satt in i vårat badrum. Jobbigt att bara ha en tvättdag varje vecka annars, ibland  hinner man inte med all tvätt och ibland kan det vara så att man inte är så pigg att man har någon lust att tvätta. Så riktigt skönt att jag kan tvätta när jag vill nu!  Sen känns det skönt att ha den, för snart kommer ju våran lilla pojke. Och som de flesta vet, blir det lite bebisspyror och sånt.

Christoffer har diskat medans jag fixat med tvätt. Och så har vi gjort lite annat i ordning också.

Nu vet jag inte vad som händer, kanske att sätta sig vid tven och kolla lite 

I morgon är det 8 veckor till beräknad födsel.

Vi längtar efter dig <3 Tur att du kommer snart.

Magen, vecka 32

Publicerat » 2011-01-01 20:09:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st
Tänkte att jag skulle visa lite bilder på magen, det var ett tag sen nu. Min mage växer, men mer och mer typ neråt.



Magen vecka 32 (31+3) <3

Och ser ni va speglen är fin igen.

Mikaela är duktig på att kladda på speglen ;)

1 jan 2011

Publicerat » 2011-01-01 18:46:00 Kategori » Allmänt Kommentarer » 0st

Tänka sig att det redan är 2011

1 Januari i dag.

I går på själva nyår åkte vi till oskarshamn för att kolla på fyverkerier.

Mikaela tyckte att det var riktigt kul att titta på

På nyårskvällen såg Mikaela ut såhär

Varje gång jag ska ta bilder på henne, så posar hon. Vet inte varför hon gör det men hon gör det 

 

Tänkte att jag skulle visa bilder på mig och Christoffer från nyår också.

Jag är inte bra på egobilder men här kommer en bild på mig iaf och en på Stoffe.

Puss på er, och hoppas att ni alla hade ett bra nyår :)